Een gezins – situatie tijdens corona-crisis

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 15:07

Even om er bij stil te staan en er over na te denken...

Een vader heeft hart problemen, is ernstig ziek en heeft daarbij (zeer ernstige) corona erbij op gekregen. Moeder heeft bindweefsel – ziekte en verschillende keren hart – infarcten gehad, zij kan niet meer voor zich zelf zorgen en zit in het verpleeghuis, krijgt geen bezoek tijdens deze loodzware moeilijke tijd. Hun jongste zoon is zwaar gehandicapt en heeft een zware longziekte en moet regelmatig bloed-spugen, hoe zal het met deze jongen aflopen? In zijn hart heeft hij de liefde en steun van zijn ouders, maar van buiten voelt deze jongen het ernstige gemist van ouders en broer die niet aanwezig kunnen zijn op het moment wanneer hun jongste zoon deze mensen nodig heeft.

En dan hebben we het nog niet over de oudste zoon gehad...die een verstandelijke beperking heeft en in de war is geraakt wegens deze gezind -situatie... tijdens de corona – crisis.

Hoe zou dit gezin zich voelen?? Ik heb hier echt geen woorden voor....Het maakt mij ontzettend verdrietig en heel boos hoe sommige mensen zo laks doen en schijt hebben aan andermans gezondheid, RESPECTLOOS.

 

Kunt u begrijpen dat de 1.50 meter afstand cruciaal van belang is voor alle mensen die vatbaar zijn voor hun gezondheid? Ook heb ik het over mensen waarvan u de gezondheid – risico`s niet aan de buitenkant te zien zijn, dan hebben we het over Diabetes, Bronchitis, Astma, Kanker en nog veel meer ziektes te benoemen. Ook wil ik vragen aan de mensen vragen die graag aan wielrennen doen om grotere bochten maken en niet van zich af te spugen in aanwezigheid van de mede mensen die ook aan het lopen of fietsen zijn.

Ik steek hier een kaars voor op... en sta dagelijks even stil om na te denken, stel dat het uw gezin zou zijn? Of wat als ik in deze situatie zou zitten? Wat zou ik gedaan hebben? Doet u met mij mee?

 

Put Your Lighters Up For This...

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.